Historie

De geschiedenis van Landal GreenParks gaat terug tot 1954 met de aankoop van vakantiepark Rabbit Hill door Nillmij (later opgegaan in Aegon). Het park blijkt te groot voor het eigen personeel en er wordt besloten de bungalows tevens aan derden te verhuren. Dat werkt en er worden meer parken in Nederland aangekocht en gebouwd.

In 1965 start men met de bouw van een park in Duitsland. Aegon besluit in 1996 dat de exploitatie van bungalows geen deel uitmaakt van haar kernactiviteiten en op 18 juli 1996 wordt Aegon Recreatie Holding B.V. verkocht aan een groep investeerders, onder leiding de Indofin Group en Charterhouse Development Capital PLC.

Na deze overname worden de activiteiten voortgezet onder de naam Landal GreenParks. Op 1 september 2002 verwerft Landal GreenParks het bedrijf Beheer & Projecten B.V. in Groningen, inclusief de managementcontracten van 34 bungalowparken van Gran Dorado. Het gaat om 31 Nederlandse en 3 Belgische bungalowparken met ruim 4.500 vakantiewoningen. De bungalowparken zijn in handen van particuliere eigenaren waarvoor Beheer & Projecten de commerciële exploitatie verzorgt.

Het meest recent is toegevoegd Landal Makelaardij dat zich toelegt op de verkoop van nieuw gebouwd of bestaand recreatievastgoed. Per 1 augustus 2006 is Cendant Corporation opgesplitst in vier verschillende ondernemingen. Eén van die ondernemingen is Wyndham Worldwide waarin Cendant alle ondernemingen op het gebied van hotel-, timeshare-, en vakantieaccommodaties heeft samengebracht.

Wyndham Worldwide is genoteerd aan de New York Stock Exchange en op haar beurt verdeeld in drie divisies. Landal GreenParks maakt als enige aanbieder van bungalowparken deel uit van Wyndham Destination Network.

In 2018 heeft Platinum Equity de volledige Europese divisie van Wyndham Worldwide overgenomen, waar behalve Landal GreenParks ook merken als Novasol, Hoseasons, cottages.com en James Villa Holidays deel van uitmaken. Platinum is een Amerikaans investeringsfonds, met belangen in meerdere ondernemingen.