Verken Texel

Te voet genieten van het landschap, de cultuurhistorie en de flora en fauna? Wandelen is dé manier om de Waddeneilanden te verkennen. Maak een strandwandeling, beklim de duinen of wandel met de kids naar de grote rode vuurtoren.

Wandelroutes

Vooral de westkust van Texel biedt goede wandel-mogelijkheden langs het strand en in de duinen en het bos. Het gebied van de Hoge Berg tussen Den Burg en Oudeschild vormt een geschikt terrein voor de wandelaar die iets van het oorspronkelijke Texelse landschap wil ervaren. Bij de VVV zijn verscheidene kaarten van het eiland verkrijgbaar die wandelaars voldoende houvast bieden er op uit te trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan natuurgebied De Schorren, waar u eindeloos rond dwaalt.  
Ook kunt u in het boekje 'Fiets- en wandelroutes' verschillende prachtige routes vinden. Dit boekje is verkrijgbaar bij het VVV kantoor maar online bestellen kan ook. Een voorbeeld van een mooie wandelroute is de wandeling door de Bleekersvallei. Of beklim de grote rode vuurtoren en geniet samen van het prachtige uitzicht van Texel.